Fantasztikus színek a nyílászárók világában!

A régi nyílászárókra sem a hang, sem pedig a hőszigetelés nem volt jellemző.

Ami a színeket illeti, jellemzően fehér, vagy pácolt fafelületekkel találkozhattunk.

Sajnos a régi nyílászárók nagy hibája a szigetelési tulajdonságaik mellett a karbantartási igényük volt. Bizonyára emlékeznek és manapság is találkozhatnak még olyan nyílászárókkal, melyet a tulaj megcsiszoltat és újrafesteti, mondván, jók még azok!
Nem szeretnénk senkiben sem törést okozni, vagy elvenni a festők munkáját, de be kell látni, hogy a nyílászárók felújítására szánt összeg, nagyjából a harmada egy új ablak árának! Talán érdemes jobban belegondolni abba is, hogy a 10-20 vagy akár 30 éves ablakoknak mennyi mindent ki kellet bírniuk az idők során.
Ön aki valószínűleg még nem cserélt régi gerébtokos ablakot, nem láthatta, hogy egy szépen lefestett (látszólag hibátlan) ablaktokból kibontást követően mennyi víz folyhat ki. Nem elírás! Szó szerint találkoztunk már olyan tokkal, amelyből kibontást követően folyt a víz, pedig látszólag semmi baja sem volt. Nem akarunk senkit lebeszélni a fa nyílászárók beszerzéséről, mert valóban gyönyörű látványt nyújtanak és szigetelésük is megfelelő, DE! Nem szabad elfelejteni, hogy a fa egy szerves anyag, amely az idő során képes vetemedésre és szervességéből fakadóan a karbantartása is ajánlott! Ami az árukat illeti, sokkal magasabb egy hasonló kategóriába (szigetelési szempontok szerint) tartozó műanyag nyílászárótól.
Érdemes tehát elgondolkodni a műanyag nyílászárók beszerzésén, mert karbantartási igényük minimális, a fáéval szemben, jóval olcsóbbak és valóban időtálló színek küzül választhatunk! Nem kell félni a fakulástól, mert UV álló bevonatuk nem engedi, az időjárás viszontagságaiból fakadó minőségbeli romlást.

Tekintse meg INOUTIC termékeink színskáláját!

Gealan termékeink színmintái!

TEL:+36-30/545-7219