Az üvegezés

A műanyag ablak, ajtó, erkélyajtó hőszigetelését és hangszigetelését alapvetően meghatározó tényező az üvegezés. Kiváló fényáteresztő és szigetelő tulajdonsággal rendelkezik, széles választékot biztosítunk, hogy a legkülönfélébb igényeknek is megfelelhessünk.

Az Inoutic Arcade, illetve Gealan S8000 IQ nyílászárók esetén alapkivitelben 2 rétegű üvegezést használunk, ami a szabványoknak megfelelően 1.0-ás U értékű, vagy ettől is kedvezőbb értékű üvegezést építünk be.
Az Inoutic Prestige, illetve Gealan S9000 nyílászárók már 3 rétegű üvegezéssel készülnek, amik kiváló 0,8-as U értékkel rendelkeznek, ami kiváló hő- és hangszigetelési értéket képviselnek. Amennyiben a lehető legnagyobb hőszigetelési értékű nyílászárót szeretné az otthonába, akkor az Inoutic Prestige, illetve a Gealan S9000 termékeinket 0,5-ös U értékű üvegezéssel is készülnek. Ez az extrém magas hőszigetelési értékű üvegezés már a passzív ház szigorú kritériumainak is megfelel.

Különlegességek

Az üvegezés terén is sokféle extrát kínálunk. A lent felsorolt különlegességek mind-mind hozzájárulnak a költségeinek csökkentéséhez, illetve érezhetően emelik az otthonának komfortját.

  • Fokozott hangszigetelést biztosító üvegezés. A rendkívüli zajterhelést már lehetséges csökkenteni ezekkel a speciális üvegezésekkel. A vastag üvegrétegek közé ragasztott hanggátló fóliák bár láthatatlanok, de extrém módon képesek csökkenteni a zajt. Így akár 45dB szintű zajcsökkentésű ablakokat, erkélyajtókat is készítünk, amik már akár egy repülőtér, vagy egy forgalmas út közelében is normális, élhető körülményeket biztosítanak egy otthonban.
  • Fokozott hőszigetelésű üvegezés. Innovatív technikai megoldásokkal extrém módon megnövelhető a nyílászáró hőszigetelése, akár 0,5-ös U értékig is. Ez már olyan kiváló hőszigetelést biztosít, mint a ház fala (Porotherm 38 hőszigetelő habarccsal 38 cm: U=0,49). Itt már az üvegrétegek között hőszigetelést fokozó argon gáztöltés is található.
  • Üvegrétegek távtartója. Az üvegezés hőszigetelési értékének fokozásának egy kifinomult technikai megoldása, ha a rétegek között műanyag és rozsdamentes acél kombinációjából készült Thermix távtartót alkalmazunk. Ez megszűntetni az üvegrétegek között fellépő hőhidat, ugyanis az alapesetben használatos alumínium távtartó az ablak gyenge pontja hőszigetelési szempontból.
  • Különleges bevonatok az üveg felületén. A különleges innovatív lágyfém réteg segítségével vagy hőgátló, vagy pont az ezzel ellentétes, a szoláris energiát maximalizáló hatása lehet. Az első esetben kb. 58%-kal lecsökkenti a nyári beeső naphő mennyiségét (ClimaGuard Solar réteg). Az utóbbi (NRG réteg) télen fejti ki igazi hatását (megfelelő tájolás esetén), mert a naphő melegét kiválóan ’szívja’, így csökkenthető a fűtési energia. Ezesetben nyáron nélkülözhetetlen a megfelelő árnyékolás használata, mert enélkül extrém módon felmelegszik az ingatlan.

TEL:+36-30/545-7219